اولین و مهم ترین قدمی که جهت راه اندازی شرکت در خارج، باید انجام دهید انتخاب کشور مقصد بر اساس اهداف کاری و تجاریتان است. همواره تلاش کنید کشوری را برای مهاجرت انتخاب کنید که بازار مناسبی برای کسب و کار مورد نظر شما داشته باشد
راه اندازی شرکت در سراسر دنیا، یکی از روش های مهاجرتی به شمار میرود که سرمایه گذاران بین المللی از طریق آن هم مهاجرت می کنند و هم کسب و کار مورد نظرشان را استارت می زنند. کشورهای مختلف هم علاقه دارند تا با تسهیل شرایط ثبت شرکت، توجه سرمایه گذاران و کارآفرینان بین المللی را به خودشان جلب کنند. چرا که با ورود سرمایه گذاران بین المللی و راه اندازی شرکت توسط آن ها، کشور مقصد با رشد اقتصادی و اشتغال زایی مواجه می شود.
به همین دلیل هم کشورهای مختلف مزایای زیادی برای سرمایه گذاری از این طریق در نظر گرفتند. به عنوان مثال در اغلب کشورها می توانید با راه اندازی شرکت، اقامت دریافت کنید و حتی برای همسر و فرزندانتان هم ویزا بگیرید. همچنین فرزندان شما می توانند در مدارس دولتی و دانشگاه های کشور مقصد با هزینه کم و حتی رایگان تحصیل کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط و جزئیات ثبت شرکت در خارج از کشور آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا با قوانین مربوط به راه اندازی شرکت در دیگر کشورها آشنا شوید.
شرایط کلی ثبت شرکت در خارج
همانطور که در آغاز این مطلب گفتیم ثبت شرکت روشی برای مهاجرت محسوب می شود در این شیوه شما می توانید کسب و کارتان را در یک کشور جدید راه اندازی کنید و در عین حال از مزایای مهاجرت هم بهره مند شوید. یکی از مهمترین شرایط ثبت شرکت در خارج، داشتن بیزینس پلن یا برنامه اقتصادی در زمینه مورد نظر است. بسیاری از کشورها از شما می خوان که بیزینس پلن یا طرح تجاری ارائه کنید. طرح تجاری شامل اهداف، برنامه ها، دورنما، ارزیابی بازار و به طور کلی نقشه راه شما در مسیر راه اندازی کسب و کارتان است.
علاوه بر آن، بیزینس پلن یا طرح تجاری مورد ارزیابی دولت کشور مقصد قرار می گیرد و اگر به خوبی تهیه شده باشد، کشور مورد نظر قانع می شود که برای شما ویزا صادر کند. برای ثبت شرکت در خارج از کشور فارغ از کشور مقصدتان به نکات زیر توجه داشته باشید :
- قبل از هر کاری باید بازار و رقبایتان را به خوبی بشناسید. برای این که به یک شرکت پر بازده و موفق تبدیل شوید باید کشور مناسب را بر اساس نوع کسب و کارتان انتخاب و برنامه اقتصادی مناسبی طراحی کنید.
- جهت راه اندازی کسب و کار و شرکت در خارج از کشور باید ایده اقتصادی خوب و رزومه قابل توجهی داشته باشید. در واقع باید اثبات کنیم که تسلط کافی به حوزه کسب و کار مورد نظر دارید.
- در صورت داشتن شرایط لازم جهت ثبت شرکت در خارج از کشور می توانید این کار را شخصاً یا با دادن وکالت نامه رسمی به یک شخص دیگر شروع کنید. البته این مسیر پیچیدگی های خاص خودش را دارد. به عنوان مثال باید بیزینس پلن تهیه و به تایید برسد. تعیین ساز و کار شرکت، اساسنامه، گستره فعالیت ها و کد اقتصادی از دیگر مراحلی هست، که باید انجام بدهید.
عوامل مهم در انتخاب کشور برای ثبت شرکت در خارج
برای راه اندازی هر کسب وکار، شما باید بازار کشورها را شناسایی کرده و برنامه ریزی خود را بر اساس سرمایه و برنامه انتخابی خود انجام دهید. در انتخاب کشور مقصد، عوامل زیر تأثیرگذار هستند:
- نرخ بیکاری
- تعداد سال های اقامت اولیه
- صنعت بازرگانی کشور
- حداقل سرمایه مورد نیاز
- لیست نیازمندی های حوزه کاری بر اساس شناخت بازار عرضه و تقاضا در آن کشور
- سیستم مالیاتی آن کشور
مراحل ثبت شرکت در خارج
افتتاح یک شرکت یا سرمایه گذاری خارجی در بازار جهانی، ممکن است بسیار پیچیده به نظر برسد. به طور معمول، توصیه می شود که برای طی این مسیر به تنهایی اقدام نکنید، به خصوص اگر به زبان کشور مقصد، قوانین و شبکه های کشور مقصد آشنایی ندارید. با وجود این که فضای کسب وکار برای شرکت های تحت رهبری بازار بین المللی بسیار مناسب است، اما احتمال دارد کشور هدف شما دارای شرایط پیچیده و متفاوتی باشد. پس حتماً تمام جنبه های ثبت شرکت در خارج را براساس شرایط کشور هدفتان بررسی کنید. مراحل ثبت یک شرکت در خارج از کشور به شرح زیر هست:
1. انجام تحقیق
- در مورد قوانین و مقررات بین المللی در رابطه با ثبت شرکت در خارج تحقیق کنید.
- بر اساس قوانین و مقرراتی که برای سرمایه گذاری شما مناسب تر هست، تصمیم بگیرید.
2. انتخاب کشور مورد نظر
- فاکتورهای مختلف از جمله بازار سرمایه گذاری، نرخ مالیات، کانال های تبلیغاتی، مراکز تجاری و مقدار سرمایه لازم را در نظر بگیرید.
3. انتخاب نوع شرکت
- نوع کسب و کار شما قوانین و مقررات را تعیین می کند
- انواع شرکت های استاندارد را براساس قوانین کشور هدفتان بشناسید.
4. تماس با سفارت کشور مورد نظر
- با دفتر محلی دولتی کشور هدف تماس بگیرید.
- آنها شما را راهنمایی می کنند و الزامات ثبت شامل مدارک مورد نیاز را توضیح می دن.
بعد از طی کردن مراحل گفته شده، باید کسب و کارتان را ثبت کنید به این منظور فرم های ثبت کسب و کار را پر کرده و ارسال نمایید در این مرحله باید هزینه ثبت نام را به صورت آنلاین پرداخت کنید.
از جمله مراحل بسیار مهمی که باید طی کنید، افتتاح حساب بانکی در کشور مورد نظر است. توصیه می کنیم بانک های مختلف کشور مقصد را بررسی کنید و بانکی که شرایط و تسهیلات بهتری در اختیار شما قرار میدهد، انتخاب کنید. در برخی از کشورها برای افتتاح حساب بانکی باید حضوراً اقدام کنید و در برخی از کشورها امکان افتتاح حساب از راه دور وجود دارد.
انواع شرکت قابل ثبت در خارج
شما می توانید انواع مختلفی از ساختارها را برای ثبت در خارج از کشور انتخاب کنید. ممکن است ساختارهای قابل ثبت در خارج از کشور بر اساس کشور مقصد شما متفاوت باشد. اما در اینجا قصد داریم ساختارهای قابل ثبت را که در کشورهای مختلف مشترک است بهتان معرفی کنیم.
شرکت سهامی عام و خاص:
شرکت هایی که بنیانگذاران آنها بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند، شرکت سهامی عام (Public compan) نامیده می شوند. شرکت هایی که تمام سرمایه شان در موقع تاسیس منحصراً توسط موسسین تامین شده، این شرکت ها شرکت سهامی خاص (Privately held company) نامیده می شوند.
شرکت تضامنی:
شرکت تضامنی شرکتیه که حداقل تعداد شرکا دو نفر است و برای امور تجاری تشکیل شده . اگر دارایی های شرکت برای دادن قرض و بدهی ها کافی نباشد، شرکا شخصا مسئولیت پرداخت را به عهده می گیرند.
شرکت سهامی و غیر سهامی:
شرکت سهامی، شرکتی است که تمام سرمایه ش، متعلق به سرمایه گذاران است و هر سرمایه گذار بر اساس مقداری که سرمایه گذاری کرده، صاحب سهمی از شرکت است. سهام این شرکت ها را می توان به فروش رساند. شرکت غیر سهامی هم شرکتی ست که برای امور تجاری تحت اسم مخصوص بین یک یا چند نفر، بدون فروش سهام تشکیل شده است.
شرکت تولیدی:
به شرکت هایی که، قطعات یا مواد خام را به وسیله نیروی انسانی، ماشین آلات، ابزار و فرآوری شیمیایی به کالاهای نهایی تبدیل می کنند، شرکت تولیدی گفته می شود.
شرایط ثبت شرکت در خارج
یکی از مهمترین اقدامات انتخاب کشور مقصد است. چرا که شرایط ثبت شرکت در خارج با توجه به کشور شما تغییر می کند. اما مهم ترین شرایط عمومی ثبت شرکت در خارج از کشور عبارتند از:
- نام شرکت که لازمه از قبل ثبت شود
- آدرس حقوقی شرکتتان (که باید متناسب با حوزه فعالیتتان باشد و نمی تونه یک دفتر مشترک با یک شرکت دیگه باشد)
- نمودار سازمانی شرکت
- امکان سنجی ثبت شرکت به خصوص برای شرکت های تولیدکننده
- ثبت نام در دفتر امنیت عمومی
- ثبت نام در ادارد امور خارجه ارز
- افتتاح حساب بانکی پایه و حساب سرمایه خارجی شرکت
- ثبت نام در دفتر امور مالیاتی و تنظیم دستگاه مالیاتی خود
- مبلغ سرمایه ثبت شده به صورت اولیه
- استخدام یک حسابدار و صندوقدار
- تعیین اساسنامه شامل اهداف شما در مورد بازگشت سود شرکت
- تهیه دفترچه کارکنان برای کارمندان خود
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در خارج
چه مدت طول می کشد تا بتوانیم یک شرکت را در خارج از کشور ثبت کنیم؟ مدت زمان لازم جهت ثبت شرکت در خارج، بسته به حوزه تجاری و کشور مقصد متفاوت است. برخی از کشورها بروکراسی اداری طولانی تری دارند و طبیعتاً مدت زمان بیشتری طول می کشه تا بتونید در این کشورها یک شرکت ثبت کنید. در جدول زیر مدت زمان لازم جهت ثبت شرکت در برخی از کشورها را لیست کردیم.
کشور | مدت زمان لازم |
---|---|
آمریکا | ۴ تا ۶ هفته |
اسپانیا | ۱ ماه |
دبی | ۱ تا ۴ هفته |
عمان | ۳۰ تا ۴۵ روز |
روسیه | ۳ ماه |
ترکیه | ۱ هفته |
چین | ۲ تا ۴ ماه |
مدارک لازم برای ثبت شرکت در خارج
فرقی نمی کند که کدام کشور را برای ثبت شرکت در خارج انتخاب کنید، در هر صورت باید مدارک خواسته شده را تهیه کرده و ارائه دهید. اما این که چه مدارکی برای راه اندازی شرکت در کشور مورد نظر شما الزامی است؟ کاملاً متفاوت می باشد. در اینجا تلاش کردیم تا لیستی از مهم ترین مدارک مورد نیاز جهت راه اندازی شرکت در خارج از کشور در اختیار شما قرار بدهیم.
- کپی برابر اصل گواهی ثبت علامت تجاری
- اساس نامه شامل اهداف برنامه اقتصادی
- بیزینس پلن یا برنامه اقتصادی شما
- فرم مخصوص ثبت شرکت بین المللی که باید تکمیل و به انگلیسی ترجمه شود
- درخواست کتبی ادارد ثبت علائم تجاری با ذکر نام کشور مورد نظر
- ارائه اطلاعیه تأسیس شرکت و اطلاعیه آخرین تغییرات در شرکت برای اشخاص حقوقی و حقیقی که در روزنامه چاپ شده
- ارائه مدارک شناسایی مدیران و صاحبان امضا، شرکت شامل کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه
- ارائه اصل گواهی ثبت علامت تجاری یا اظهارنامه که در ایران باید به رؤیت مسئول مربوطه برسد و کپی آن جهت ثبت در پرونده تحویل داده شود
- پرداخت هزینه های ثبت شرکت
- ارائه معرفی نامه روی سربرگ شرکتی که مدیران ، آن را امضا کرده باشند و مهر شرکت روی آن درج شود
- ارائه وکالت نامه دادگستری
جمع بندی ثبت شرکت در خارج از کشور
اولین و مهم ترین قدمی که جهت راه اندازی شرکت در خارج، باید انجام دهید انتخاب کشور مقصد بر اساس اهداف کاری و تجاریتان است. همواره تلاش کنید کشوری را برای مهاجرت انتخاب کنید که بازار مناسبی برای کسب و کار مورد نظر شما داشته باشد و در ادامه بتوانید برای خودتان و اعضای خانوادتان اقامت دائم دریافت کنید. ما در موسسه مهاجرتی ایزی راه، در تمامی مراحل ثبت شرکت خارج در کنار شما هستیم. اگر در این زمینه سوال یا ابهامی دارید، بهتر است که با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاوره تخصصی رایگان دریافت کنید.