ترکیه جزو زیباترین کشورهای دنیاست که شرایط اقتصادی و صنعتی بسیار خوبی دارد. از این رو شما می توانید از طریق ثبت شرکت در ترکیه، به این کشور زیبا مهاجرت کرده و کسب و کارتان را راه اندازی کنید.

راهنمای مطالعه

شرایط ثبت شرکت در ترکیه چیست؟ چطور می توانیم در این کشور، یک شرکت راه اندازی کنیم؟ آیا امکان دریافت اقامت دائم و گرفتن ویزای همراه برای اعضای خانواده در این روش وجود دارد؟ این ها سوالات مهمی هستند که شهروندان درباره ثبت شرکت در ترکیه می پرسند. امروزه شما می توانید با داشتن سرمایه ای بین ۵۰۰۰ الی ۷۰۰۰ لیر، کسب و کار جدیدی در ترکیه راه اندازی کنید و از مزایای فراوان راه اندازی شرکت در ترکیه بهره مند شوید. در ادامه مطلب با ما در موسسه مهاجرتی ایزی راه، همراه باشید تا جزئیات و قوانین ثبت شرکت در ترکیه را برای شماتوضیح دهیم.

شرایط ثبت شرکت در ترکیه

یکی از کشورهایی که ایرانی های زیادی به آن مهاجرت می کنند، ترکیه است. این کشور به دلیل همسایگی با ایران و شباهت های فرهنگی زیادی که دارد، از جمله مقاصد محبوب ایرانی ها محسوب می شود. حتی با وجود بحران های اقتصادی، هنوز هم ترکیه شرایط مالی و اقتصادی نسبتاً پایداری دارد و به دلیل وجود تسهیلات و حمایت های دولتی برای شرکت های جدید، بستر مناسبی جهت راه اندازی کسب و کارهای نوپا محسوب می شود. از طرفی در این کشور هیچگونه محدودیتی در زمینه ثبت شرکت و فعالیت های تجاری برای ایرانی ها وجود ندارد. در نتیجه، شاهد حضور بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی در بخش های مختلف اقتصاد ترکیه هستیم.

ثبت شرکت در ترکیه، امروزه یک روش مناسب برای سرمایه گذاری و مهاجرت به این کشور محسوب می شود. به این منظور باید تمام اظهارات و اسناد و مدارک مورد نیاز به دفتر ثبت تجارت در استان مورد نظر شما ارسال شود. مدارکتان در دفتر ثبت تجارت بررسی و در نهایت تاییدیه رسمی برای شماصادر می شود. همچنین باید  برای ثبت شرکت در ترکیه به دفتر ثبت تجارت بازرگانی مراجعه کنید.

به طور کلی ثبت شرکت در ترکیه روند پیچیده و سختی ندارد و در صورتی که تمام مدارک و هزینه های لازم را داشته باشید، می توانید در عرض چند روز شرکتتان را راه اندازی کنید. از طرفی خوشبختانه برای راه اندازی شرکت در ترکیه، نیازی به تسلط به زبان ترکی یا ارائه مدرک زبان ترکی ندارید. با این حال آشنایی با زبان ترکی کمک می کند که مراحل و امور اداری را راحت تر طی کنید. در جدول زیر انواع شرکت های قابل ثبت در ترکیه را به همراه حداقل سرمایه مورد نیاز ذکر کردیم.

نوع شرکتحداقل سرمایه مورد نیاز به لیر
مسئولیت محدود۱۰۰۰۰
سهامی۵۲۱۳۹
جمعی۱۸۶۲۱ الی ۲۷۹۳۱
مشارکتی۱۸۶۲۱ الی۲۷۹۳۱
مناطق آزاد۵۰۰۰۰

انواع شرکت قابل ثبت در ترکیه

انواع شرکت قابل ثبت در ترکیه

قصد دارید بعد از ثبت شرکت در ترکیه در چه حوزه ای فعالیت کنید؟ پاسخ این سوال اهمیت زیادی دارد، چرا که باید بر اساس آن ساختار شرکتتان را تعیین کنید. انواع ساختارهای قابل ثبت در ترکیه عبارت اند از:

  • شرکت سهامی عام و خاص
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت جمعی
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط
  • شرکت مناطق آزاد
  • موسسات مالی (صرافی)

هر نوع شرکت، الزامات و قوانین خاص خودش را دارد و همانطور که گفتیم شما باید بر اساس نوع کسب و کارتان و اهداف تجاری ساختار شرکت را انتخاب کنید. در جدول زیر انواع ساختارهای قابل ثبت در ترکیه را با هم مقایسه کردیم.

نوع شرکتتعداد سهامدارمتوسط هزینه مورد نیاز به لیر
شرکت مشارکتییک یا چند سهامدار۱۸۶۲۱ الی ۲۷۹۳۱
شرکت جمعیحداقل ۷ و حداکثر ۵ هزار۱۸۶۲۱ الی ۲۷۹۳۱
شرکت تضامنیحداقل دو نفر۱۰۰۰۰
شرکت مسئولیت محدودحداقل یک و حداکثر۵۰۱۰۰۰۰
شرکت سهامیحداکثر ۲۵۰۵۰۰۰

ثبت شرکت واردارت و صادرات در ترکیه

ثبت شرکت واردارت و صادرات در ترکیه

گرچه ترکیه عضوی از اتحادیه اروپا نیست؛ اما به دلیل نزدیکی و داشتن یک بخش اروپایی، روابط تجاری اقتصادی محکمی بین این دو منطقه وجود دارد. خیلی از ایرانی ها هم با هدف نزدیکی و گسترش تجارت با قاره اروپا، وارد ترکیه می شوند و جالبه که بدونید ترکیه رتبه پنجم در صادرات بین المللی و رتبه هفتم در واردات را از آن خودش کرده. در سال های گذشته هم شاهد رشد فوق العاده در بخش تجارت این کشور بودیم. همین موضوع باعث شده تا ترکیه محلی سرشار از فرصت برای حوزه صادرات و واردات باشد.

 سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی هم فرصت را غنیمت دیدن و کسب و کارهای خودشان را در حوزه های مختلف در ترکیه راه اندازی کرده اند. شما هم می توانید با یک تیر دو نشان بزنید و در کنار کسب سود، کسب و کارتان را در نزدیکی اروپا راه اندازی کنید. تا بتوانید مبادلات راحت تری با قاره سبز داشته باشید. اگر علاقه مند به ورود به حوزه واردات و صادرات در ترکیه هستید، باید با الزامات و قوانین تجاری این حوزه آشنایی داشته باشید. به طور کلی ساده ترین نوع شرکت قابل ثبت در ترکیه شرکت های مسئولیت محدود هستند.

شما می توانید برای ورود به حوزه صادرات و واردات، یک شرکت با مسئولیت محدود راه اندازی کنید. البته اگر تمایل داشته باشید می توانید از ساختارهای خصوصی استفاده کنید. چرا که شرکت خصوصی برای کار در حوزه واردات و صادرات ترکیه مناسب است. تفاوت مهم بین ثبت شرکت خصوصی و ثبت شرکت مسئولیت محدود، در میزان سرمایه اولیه مورد نیاز است. حداقل سرمایه اولیه لازم جهت تاسیس یک شرکت خصوصی صادرات و واردات ترکیه ۵۰ هزار لیره و حداقل سرمایه مورد نیاز جهت راه اندازی شرکت مسئولیت محدود واردات و صادرات ترکیه ۱۰۰۰ لیر است.

هزینه و مالیات ثبت شرکت در ترکیه

هزینه و مالیات ثبت شرکت در ترکیه

در سال ۲۰۲۲ میلادی نرخ مالیات بر درآمد شرکتی در ترکیه ۲۳ درصد اعلام شد. اگر قصد دارید که از طریق ثبت شرکت در ترکیه اقدام کنید، باید با مالیات هایی که در این کشور وجود دارد آشنایی کافی داشته باشید.

مالیات معاملات بانکی و بیمه

به طور کلی در کشور ترکیه شرکت های بیمه و معاملات بانکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. اما مشمول مالیات دیگری به نام مالیات تراکنش های بانکی و بیمه می شوند. این مالیات کمابیش مشابه سود وام اعمال می شود. میزان مالیات معاملات بیمه و بانک حدود ۵ درصد است و برخی از معاملات مثل سود سپرده بانکی مشمول مالیات یک درصد خواهد شد.

مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهم ترین انواع مالیات در ترکیه است و نرخ آن بین ۱ الی ۱۸ درصد تعیین شده. کالاها با خدمات تجاری، کالاهای وارداتی بخش صنعت، کشاورزی و غیره مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.

تمبر مالیاتی

حق تمبر برای بخش گسترده ای از اسناد مثل یادداشت های پرداختی، قراردادها، اعتبار اسنادی، ضمانتنامه ها، مشارکت های سرمایه، حقوق و دستمزد و کارت های مالی اعمال می شود. این نوع مالیات هم اهمیت زیادی دارد و در برخی اوقات به عنوان قیمت ثابت برای برخی از اسناد دریافت می شود.

هزینه های جاری ادارد شرکت در ترکیه

هزینه های جاری ادارد شرکت در ترکیه
  • پاداش به کارکنان
  • اجاره ماهانه شرکت
  • حقوق کارکنان و هزینه های بیمه و بیمه اعضای شرکت
  • هزینه آب و برق و تلفن و اینترنت
  • حق الزحمه مربوط به حسابدار میزان حقوق رسمی ماهانه حسابدار ۴۰۰ لیر به بالا است
  • مخارج دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی (تقریباً ۱۰۰۰ لیر در سال)
  • مالیات بر درآمد شرکت

مراحل ثبت شرکت در ترکیه

مراحل ثبت شرکت در ترکیه

راه اندازی شرکت در ترکیه بین ۷ الی ۱۰ روز طول می کشد به این منظور باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. تعیین دفتر برای شرکت
  2. تنظیم اساسنامه برای شرکت (در این اساسنامه باید هدف از تأسیس شرکت مشخص شود)
  3. دریافت و تکمیل فرم های ثبت شرکت در ترکیه
  4. دریافت شماره مالیاتی از خزانه داری کل ترکیه
  5. اخذ تأییدیه برای اساسنامه شرکت از دفاتر رسمی ترکیه
  6. ثبت نام شرکت در اتاق بازرگانی کشور ترکیه
  7. امضای وکالت نامه و اخذ تأییدیه از دفتر رسمی
  8. تهیه و تکمیل فرم خزانه داری
  9. مراجعه به ادارد دارایی و ارسال فرم پیش ثبت نام برای  بررسی و تأیید فرم و آدرس دفتر شرکت
  10. مراجعه بازرسان دفتر املاک جهت تأیید آدرس شرکت
  11. دریافت شماره مالیاتی شرکت بعد از تأیید و بررسی نهایی
  12. تولید و توزیع کارت ویزیت مخصوص شرکت در صورت تمایل
  13. صدور گواهی نامه دفاتر حسابداری
  14. افتتاح حساب بانکی در ترکیه برای شرکت
  15. معرفی یک مشاور مالی رسمی جهت شرکت

بهترین صنایع برای ثبت شرکت در ترکیه

بهترین صنایع برای ثبت شرکت در ترکیه

قبل از اقدام به سرمایه گذاری در هر کشور از جمله ترکیه، باید وضعیت اقتصادی مقصد را به خوبی ارزیابی کنید. کشور ترکیه اقتصادی دارد که از صنایع بومی و صنعتی ترکیب شده. این کشور در حوزه صادرات و واردات پیشرو است و بخش زیادی از درآمدهاش را در زمینه گردشگری، توریسمف بخش هایی مثل کشاورزی، ارتباطات، ساخت و ساز و حتی خدمات مالی و بانکی به دست میاره. با توجه به این که ترکیه در بین ۲۰ کشور برتر جهان قرار گرفته، شما می توانید بخش های مختلف صنعت و اقتصاد این کشور را ارزیابی کنید و بهترین حوزه را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید.

اخذ اقامت و تابعیت ترکیه از طریق ثبت شرکت

اخذ اقامت و تابعیت ترکیه از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت روشی برای دریافت اقامت موقت ترکیه است. شما در ادامه برای این که اقامت دائم این کشور را دریافت کنید، باید به مدت ۵ سال و به طور مداوم در این کشور زندگی کرده باشید. برای دریافت تابعیت ترکیه باید یکی از شرایط زیر را داشته باشید:

  • حداقل ۵۰ هزار دلار سرمایه در ترکیه
  • اشتغال زایی حداقل برای ۵۰ نفر در ترکیه
  • داشتن املاک غیرمنقول در این کشور با ارزش بیش از ۴۰۰ هزار دلار
  • داشتن حداقل ۵۰۰ هزار دلار به عنوان سپرده بانکی به مدت ۳ سال در یکی از بانک های ترکیه
  • خرید حداقل ۵۰۰ هزار دلار اوراق قرضه دولتی به مدت ۳ سال در ترکیه

مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه

مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه

سرمایه گذاری در هر کشور از جمله ترکیه، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. با توجه به اینکه بسیاری از افراد علاقه مند به ثبت شرکت در ترکیه هستند، در این بخش قصد داریم شما را با مزایا و معایب این روش از سرمایه گذاری آشنا کنیم.

مزایای ثبت شرکت در ترکیه

  • امکان دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده
  • عدم وجود محدودیت جهت ثبت شرکت توسط ایرانیان در این کشور
  • مقرون به صرفه بودن هزینه های زندگی در ترکیه
  • عدم نیاز به سرمایه اولیه هنگفت
  • حمایت دولت ترکیه از کارآفرینان و سرمایه گذاران بین المللی
  • امکان دریافت اقامت ترکیه بعد از گذشت ۵ سال
  • نزدیک بودن ترکیه به ایران و امکان رفت و آمد آسان و سریع
  • امکان دریافت کارت اعتباری و افتتاح حساب بانکی به محض ثبت شرکت در کشور ترکیه
  • نزدیکی به اروپا و امکان معامله و تبادلات تجاری

معایب ثبت شرکت در ترکیه

  • بالا بودن نسبی نرخ فساد در این کشور
  • پرهزینه بودن سیستم حقوقی کشور ترکیه در صورت بروز مشکلات و اختلافات قراردادی
  • دشوار بودن روند افتتاح حساب بانکی در بانک های این کشور
  • با توجه به این که بخش کمی از مردم این کشور به زبان انگلیسی مسلط هستند، برای راه اندازی شرکت در ترکیه باید به زبان ترکی مسلط باشید.
  • ثبت شرکت ساخت و ساز در ترکیه بسیار پیچیده است و باید  تعداد زیادی تاییدیه و مجوز دریافت کنید.

جمع بندی ثبت شرکت در ترکیه

ترکیه جزو زیباترین کشورهای دنیاست که شرایط اقتصادی و صنعتی بسیار خوبی دارد. از این رو شما می توانید از طریق ثبت شرکت به این کشور زیبا مهاجرت کرده و کسب و کارتان را راه اندازی کنید. از طرفی خوشبختانه از طریق ثبت شرکت، امکان دریافت ویزای همراه و در نهایت اقامت دائم و تابعیت ترکیه وجود دارد. ما در این مقاله تلاش کردیم تا به همه سوالاتتان در زمینه ثبت شرکت در ترکیه جواب دهیم. اگر به مشاوره تخصصی در این زمینه نیاز دارید می توانید با کارشناسان و مشاوران ایزی راه تماس بگیرید تا همکاران ما راهنمایی تان کنند.